Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2022 13:09 - Експериментите на Пастьор
Автор: goro6 Категория: Други   
Прочетен: 387 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Експериментите на Пастьор

През 1881 г. Пастьор „открил“ първата изкуствена ваксина в света срещу антракс (по-късно тя безшумно e отстранена от оборот – като негодна, а  надеждна ваксина срещу антракс няма и до днес). В една ферма за добитък близо до Париж той е демонстрирал нейната ефективност със знаменит опит. 24 агнета получили чудесна ваксина от  „отслабени“ с 43 градуса температура бактерии – носители на антракс, същият брой овце били контролна група. След това на всички овце инжектирали бактерии (които пет години преди това са открити от микробиолога Koх), след което неваксинираните овце починали, а ваксинираните оцелели, въпреки че при тях се появило някакво разстройство на здравето. Триумфът на Пастьор е пълен. Той бива приет от парламентите и академиите, облагодетелстван е с почести и пари, основава и оглавява известният Пастьоров Институт по микробиология, който се е превърнал днес в крупна световна фармакорпорация. През 1883 г. сподвижниците на Пастьор признали, че по време на известния експеримент Пастьор в пълна тайна прибавя към препарата за антракса за „ваксинираните“ овце калиев дихромат – отрова, която с гаранция убива бацили. Научният свят не оставил и камък върху камък от „откритието“, но срещу печалбите от „ваксинация“ науката е безсилна. Всички експерименти с овцете, проведени в Русия, Аржентина, Германия, Италия и много други страни, завършили с неуспех, „имунизираните“ овце винаги умирали. Но било твърде късно. Голямата политика, официалната наука, капиталът (институтът Пастьор, разбира се, за известно време остава монополист в производството на ваксини, заради което било нужно да се завърти на пълни обороти и машината на фалшификациите).

През 1885 г. Пастьор, много преди "откриването" на самите вируси, "открил“ ваксина срещу бяс. Започнала масова ваксинация на овце. Чрез достъп до документи на Министерството на здравеопазването, лично разглеждал всеки смъртен случай, настъпил след ваксиниране, чиито брой през 1886 г. се увеличава сериозно, намирал обяснения (което дори и днес не са се променили – „некачествена ваксина“, „нарушаване на условията на съхранение“ и т.н.) и ги заличавал от статистическата отчетност. През 1887 г. ваксинаторите „затворили“ статистиката. И от този момент до смъртта на Пастьор, който напуска този смъртен свят през 1895, повече не се отваря. Не я отварят и до днес.

Бясът е старо суеверие – спомен от времената, когато демони са се лутали между животни и хора, причинявайки болести. Пастьор, който на 42 години получил кръвоизлив в мозъка, дотолкова "побеснял", че превърнал бяса в болест, чрез която да печели пари. Медицината е слушала много за изумителното лечение на Джоузеф Майстер от Пастьор. Малко известен факт е, че трима роднини на момчето Майстер били ухапани от същото куче и се възстановили напълно без лечението на Пастьор.

Доказателство за бяс са Телцата на Негри. Ако присъстват в мозъка на куче, то се определя за бясно.

Д-р Стилман пише"Преди няколко години имаше голямо вълнение по повод изявлението за карантина от бяс от Щатския департамент по земеделие в Олбъни, Ню Йорк. Тя продължи 2 години. Бяха убити много кучета. Техните глави бяха изпратени за официален преглед във ветеринарния отдел на Корнел колидж. Много от тях бяха обявени за бесни, поради наличие на Телца на негри в мозъка на животните.

Един ученик на Пастьор във Франция ми беше казал, че понякога тези телца на Негри се наблюдават и когато няма никакво подозрение за бяс. Ние изпратихме главата на едно безобидно малко куче без каквито и да е болестни симптоми в Корнел и тя бързо бе обявена за бясна. Накрая отидох в Департамента по земеделие, който е отговорната институция и настоях, че нашето общество би трябвало да затвори всички кучета, обявени за бесни и ще видим ако се развие случай на бяс. Не се появи нито един случай и не сме имали такъв от тогава. Когато животните са били държани само за да се види дали имат бяс, нито едно от тях не е умряло и целият страх отмина след две години на фанатичен смут и възбуда, които трябва да са предизвикали лисофобия или въображаем бяс.”

 

„Според сведения от болница Лондон преди няколко години, са били ухапани 2 668 човека от раздразнени кучета. Нито един от тях не се е разболял от бяс.”

 

Болница „Сейнт Джордж” в Лондон докладва за 4000 пациенти, ухапани от кучета, за които се предполагало, че били бесни. Няма нито един случай на бяс.

 

Д-р Чарлс У. Далъс, преподавател по История на медицината в Университета на Пенсилвания: „такава специфична болест няма”

 

Д-р Уудс наскоро написа доклад за мимическите болести, сред които обсъжда и бяса:

"Така наречения човешки бяс е резултат от разстроено въображение (страх)При животните бясът се дължи основно на малтретиране или недохранване или и на двете.

 

През 1922 година д-р Стилман изрази мнението, че бясът е „чиста глупост” и че за повече от 40 години като лекар с голяма практика и пътувал из цяла Европа, той „никога не е виждал случай на хидрофобия или бяс”.

 

Д-р Милисент Мордън – лекар и хирург: "В такъв случай бясът болест ли е? Изолирали ли сме вирус или бацил? Има ли нещо специфично в лечението на Пастьор? Бясът факт ли е или измислица? Аз вярвам, че той е измислица, защото съм се справил с т.нар. бесни животни и хора и без ползата от лечението на Пастьор, като в нито един от случаите не е имало смърт или някакви други симптоми на бяс. Смея да твърдя, че бясът не съществува и че лечението на Пастьор е по-лошо от самата болест, ако е такава изобщо, а тя не е."

 

Ако вивисекцията е доказала нещо, то това е невъзможността човек да се зарази с която и да е реална болест от куче.

 

Въпреки това, бясът е любимото дете на международния тръст, контролиращ вивисекцията. И на ваксинаторите.

 

В Уикипедия единственото вярно изречение в описанието на бяса е: "Протича с тежки нервни смущения, проявяващи се с възбуда, парези и парализи."

 

Печалбата е по важна от фактите.

 



Тагове:   Алфа,   БЕТА,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: goro6
Категория: Политика
Прочетен: 18369
Постинги: 8
Коментари: 0
Гласове: 45
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031