Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2022 18:47 - Д-р Антоан Бешамп(Бешан)
Автор: goro6 Категория: Политика   
Прочетен: 489 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
          Пиер Жак Антоан Бешан(Bechamp)   

              (16 октомври 1816 - 15 април 1908)

Антоан Бешамп (1816-1908) е известен и уважаван професор, учител и изследовател. Научните му степени включват: доктор по медицина, доктор на науките, магистър по фармацевтика, професор по медицинска химия и фармацевтика (в медицинския факултет на университета Монпелие), професор по биохимия, аспирант и професор по физика и токсикология, декан на свободния медицински факултет (в университета в Лил, Франция, Активен член на Френската академия на науките, изнасял много лекции по време на дългата си кариера. Публикувал е много статии, които все още съществуват и са достъпни. И все пак той е изчезнал от историята.

По време на живота им съперничеството между Бешамп и Пастьор било постоянно и често ожесточено. Те често се сблъскват както в речи пред Академията, така и в представените му документи. Бешамп многократно показва, че "констатациите" на Пастьор включват чести плагиатства (и изкривявания) на собствената работа на Бешан.

От 18-ти век учените наблюдавайки забелязват "малки точки" навсякъде в техните препарати, които се навиват в непрекъснато движение. Тези "малки" точки (наричани от ранниje изследователи молекулярни гранули или вибрационни корпускули)  получават от А. Бешан наименованието микрозими(малки ферменти). наскоро наноби или нанобактерии от геолози) и са проучени от него през 19 век след прецизни изследвания, по строг и научен начин. Бешан открива, че всички живи същества съдържат микрозими и това е най дълбокото откритие за 19 – ти и началото на 20 – ти век. Няколко учени по-късно доказаха съществуването на микрозимите на Бешан: Роял Реймънд Райф (полиморфични частици, 1920), Гюнтер Ендерлайн (протити, 1925), Вилхелм Райх (биони, 1930), и Гастон Насенс (соматиди, 1959)…и наскоро наноби или нанобактерии от геолози.

Антоан Бешан открива микрозими, присъстващи във всяка клетка в кръвта, в животни, в растения и дори в скали. Той ги намира в останките на мъртви животни много години след като тялото на животното се е превърнало в прах. Отбелязва, че в здраво тяло микрозимите работят за възстановяване и подхранване на всички клетки; но когато почвата стане кисела, микрозимите се трансформират във бактерии, дрожди, гъби и плесени и се подготвят за разлагане на гостоприемника.

Микрозимите действат като строителни и рециклиращи организми. Обитават клетките, междуклетъчната течност, кръвта и лимфата. Когато организмът е здрав, микрозимите действат хармонично и ферментацията протича по нормален и полезен начин, което води до здрави аеробни микроби като ацидофилус и бифидус. При вътрешни патологични състояния (ниско съдържание на кислород, недохранване, киселинно рН, лоша циркулация и др.) микрозимите могат да променят вида на микробите като хамелеон. Това се нарича плеоморфизъм.(Pleo означава "много", а morph е "форма") - промяна в много форми.

Интересно качество на микрозимите е, че те са неразрушими и не могат да бъдат унищожени от топлина, антибиотици или друго военно оръжие.

Антоан Бешан успя научно да докаже, че микробите са химичните странични продукти и компоненти на плеоморфните микроорганизми, които действат върху небалансирания клетъчен метаболизъм и мъртвата тъкан, която всъщност причинява заболяване. Когато баланса в организма се възстанови, микробите, независимо от имената които им дава човека, се превръщат отново в микрозими.

Микрозимите се комбинират, за да прочистят организма, като премахнат токсичните отпадъци от носа чрез хрема, от кожата през потта, от дебелото черво чрез диария и засилено дишане. Ето защо е важно да се помни, че не самите патогени са иницииращи заболяването, те се появяват само поради кисел и замърсен клетъчен терен. Комарите търсят застояла вода, но не са причина за появата на блата..

Тези микроби могат да се развият или делегират в зависимост от околните условия на клетката. Отговорът при болестните процеси се крие в състоянието на клетъчния баланс и при нарушения се създават условия за развитието на нежелани гости? В ранните етапи на киселинно рН в телесните тъкани, предупредителните симптоми са леки. Те включват кожни обриви, главоболие, алергии, настинки, грип и проблеми със синусите. Бешан открива, че бактериите и вирусите не причиняват болестта, а качеството на "земята-почвата-организма", където действат. Не самите бактерии или вируси причиняват болести, а химичните странични продукти и компоненти на тези микроорганизми, които действат върху небалансирания и дефектен клетъчен метаболизъм на човешкото тяло, всъщност причиняват заболяване. Ако клетъчният метаболизъм и рН на тялото са перфектно балансирани, то не е податливо на никакви заболявания.

Бешан открива, че болната, кисела и ниско кислородна клетъчна среда се създава от токсична(недостиг на хранителни вещества) диета, токсични емоции и токсичен начин на живот.

Бешан е бил един от най-забележителните умове от края на XIX век, който е преподавал в университета според вярванията на Хипократ, че болестите се появяват само у нас и чрез нас. Бешан не разглежда микробите като нещо чуждо и отделно от човешкото тяло, нещо враждебно, което идва отвън, а просто като самата предпоставка за живота.

По това време науката вярваше, че животът е неразривно свързан с клетката. Тъй като последната се дели, се счита, че всяка клетка идва от друга клетка. Но тук възникнаха два проблема: 1) откъде дойде първата клетка, която чрез разделяне роди „другите“? 2) Как всички растения, насекоми, животни и дори човек се развиха от една оригинална клетка? Все още няма отговор на тези въпроси, когато ги разглеждаме с алопатични очила за очи.

Изследванията на професор Бешан показват изход от тази задънена улица. Той пръв отхвърли идеята, че клетката е най-малката жива единица. По-скоро, каза той, самата клетка е изградена от живи единици, „събрани“ заедно (клетъчната симбиоза на Кремер и всичко, което днес знаем от микробиологията, напълно потвърждава интуицията на Бешан). Бешан назовава онези живи единици, които са в основата на образуването на микрозимната клетка, тоест малки ферментационни организми, които са зародишите на живота. Те образуват клетки, но не са неразривно свързани с тях.

Микрозимите са най-малките жизненоважни единици и присъстват във всички сектори на живота. Те подпомагат метаболизма му, както Бешан се изрази: „микрозимите организират материята“. Те са в постоянно движение и образуват „подхранващата среда“, от която излизат различните форми на живот и в която се връщат. Няма живот без микроби!

От раждането до смъртта микробите принадлежат към човешкото тяло. Те образуват клетки, занимават се с доставката на енергия и „премахват“ клетките след смъртта им. Микробите изграждат тялото, поддържат го и го „разлагат“ след смъртта му.

Професор Бешан твърди, че живите организми никога не са свободни от микроби, противно на твърденията на Пастьор. Микробите нямат фиксиран, дефиниран характер, те са полиформа (приемат различни форми), нямат определено „фиксирано място“ и в никакъв случай не се държат произволно, а според биологичните закони на живота. Размножаването им не става неконтролирано, както „пастьоризираната” медицина твърди и до днес.

Според Бешан, теорията на Пастьор че микробите са враждебни организми, винаги готови да атакуват хората, е „зловеща идея“. Въз основа на теорията на Пастьор болестта вече се е превърнала в непримирима съдба (към която самият човек очевидно не носи отговорност).

За съжаление с концепцията на професор Бешан не можехте да печелите пари, не можехте да внушавате  страх в хората. И за това нямаше нужда от ваксини, химиотерапия, антибиотици или антивирусни средства. Ето как убедителните медицински обяснения на Бешан не намират своето място в "пастьоризираните" учебници по медицина.

 




Гласувай:
1



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: goro6
Категория: Политика
Прочетен: 18364
Постинги: 8
Коментари: 0
Гласове: 45
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031